SCHOTGROEP Bodem afsluiting

Als specialist in kruipruimte renovatie heeft SCHOTGROEP voor elke situatie een oplossing. Belangrijk is de aard van de aanvraag.
Voordelen van isoleren met SCHOTGROEP

 • Bespaar op uw energierekening
 • Creëer een prettig leefklimaat in huis.
 • Verhelpt vochtprobleem (stank en muggen)
 • Bestrijd de aantasting van uw houten vloer
 • Zeer korte installatietijd , in twee uur zijn we klaar

label-energie

Welke problemen kan SCHOTGROEP voor u oplossen?

Door het isoleren van uw kruipruimte kunt u veel geld besparen op uw energierekening. Bovendien zorgt het ook voor een gezonder en beter leefklimaat bij u in huis.

Lees meer >

Een vochtprobleem in de kruipruimte kan veel schade aan de woning veroorzaken. Vocht is niet alleen slecht voor de woning, het kan ook schadelijk zijn voor uw gezondheid

Lees meer >

Sommige gebieden in Nederland zijn aan verzakking onderhevig. SCHOTGROEP kan dit verhelpen door de kruipruimte weer op te hogen. Dit wordt gedaan met de kalkkorrel.

Lees meer >


SCHOTGROEP zorgt voor een fijn en gezond klimaat in huis:

Dat de kruipruimte steeds meer aandacht krijgt vinden wij bij SCHOTGROEP niet vreemd. Een groot deel van uw wooncomfort wordt namelijk bepaald vanuit de kruipruimte. Door een slecht klimaat (vocht) kan de woning bouwtechnisch aangetast worden. Dit klimaat zorgt er ook voor dat uw vloer altijd koud aanvoelt.

Zelfs uw gezondheid kan beïnvloed worden door vochtproblemen in de kruipruimte. Het product dat SCHOTGROEP adviseert is de EPS-parel. De parel zoals aangeboden door SCHOTGROEP is maar beperkt verkrijgbaar en is ontwikkeld door BASF. Door de unieke samenstelling heeft ‘onze’ parel een groot voordeel t.o.v. andere parels.

schimmel-epsparel
 • Hoogste rendement in zijn soort (energiebesparing)
 • Isoleert en verhelpt uw vochtprobleem
 • Door het hoge rendement is er met een geringe laagdikte en hoge Rc waarde te realiseren
 • Voorkomt gezondheidsproblemen
 • De grote parels gaan niet door de ventilatierooster
 • Voorkomt verrotting van uw houten vloer en aantasting van uw leidingwerk
 • Is zeer eenvoudig en snel aan te brengen
 • Niet capillair
 • Toepasbaar in ondiepe kruipruimtes
 • Vlamdovend


SCHOTGROEP verhelpt het vochtprobleem in de kruipruimte

Meer dan de helft van alle woningen in Nederland kampen met vochtproblemen. Dit komt doordat veel woningen onder de waterspiegel (NAP) gesitueerd zijn. Uw kruipruimte is het laagte punt van uw woning en hier beginnen de vochtproblemen vaak. Veel mensen denken dat er pas een vochtprobleem speelt wanneer er daadwerkelijk plassen water zichtbaar zijn in de kruipruimte. Dit is een misvatting.

Wanneer de grond voor 60% vochtig aanvoelt dan spreekt men al van een te hoge verdamping in de kruipruimte. Oftewel een vochtprobleem. Het grondwater verdampt in de kruipruimte met als gevolg dat deze damp ook bij u in de woonruimte komt. Deze damp zorgt er niet alleen voor dat de gevoelstemperatuur lager is, maar ook voor een ongezond binnenklimaat.

aanbrengen-epsparel
DE OPLOSSING VAN SCHOTGROEP

Het verhelpen van een vochtprobleem is relatief eenvoudig en binnen een halve dag opgelost. Wel is het belangrijk om het juiste product toe te passen. Tevens is het belangrijk om na te gaan of uw omgeving aan verzakking onderhevig is. Mocht dit het geval zijn, kijk dan eerst naar de oplossing verzakking om zeker te zijn dat u de juiste oplossing kiest.

Is uw omgeving niet aan verzakking onderhevig dan is de EPS-parel de oplossing voor uw vochtprobleem. Door zijn niet capillaire werking en zeer hoge dampdichtheid zorgen de parels ervoor dat de verdamping gereduceerd wordt tot een minimum. Door deze werking creëert u weer een goed klimaat in de kruipruimte en ook in de woning.

aanbrengen3

Voor elke situatie een oplossing

Woont u in een gebied waar het verzakt dan zullen de EPS-parels geen oplossing bieden. De parel is te licht om de huidige verzakking de baas te kunnen zijn. Om verzakkingen en vochtproblemen in deze situatie te verhelpen moet er een zwaarder product gebruikt worden. De afbeeldingen hieronder illustreren een bekend verschijnsel.
Het verzakken van de omgeving zorgt ervoor dat de kruipruimte steeds dichter richting het grondwater verzakt. Hierdoor ontstaat een vochtprobleem doordat de grondslag op het niveau van het grondwater is verzakt. De oplossing is eenvoudig. Herstel het oude niveau in de kruipruimte, oftewel de kruipruimte dient opgehoogd te worden met een niet-capillair product.
oplevering-epsparel-nieuw
verzakking-epsparel-water
opgevuld-epsparel

 

Het beste product dat u kunt gebruiken voor deze situatie is de kalkkorrel. Een niet-capillair en licht isolerend product. Het gewicht is iets lager als dat van zand maar voldoende om tegendruk te faciliteren. Doordat de kalkkorrel niet-capillair is zal het vochtprobleem ook verleden tijd zijn.
De kalkkorrel wordt reeds 30 jaar dagelijks gebruikt om vocht- en verzakkingsproblemen te verhelpen. Het product is isolerend en zorgt er dan ook voor dat u weer een aangenaam binnenklimaat krijgt. Ook dit product verblazen we hetzelfde als de EPS-parel. Hierdoor lost ook de kalkkorrel uw vochtprobleem binnen een halve dag op.

opvullen-epsparel